Pietari Jääskeläinen  

16.10.2012 | Pietari Jääskeläinen

Perussuomalaiset kisaavat ykkössijasta Vantaalla

Maan hallituspuolueet leikkaavat hoito- ja muita  peruspalveluja

Perussuomalaiset kisaavat täydellä 100 ehdokkaan listalla kokoomuksen kanssa ykkössijasta puolueiden kannatuskehityksen perusteella. Viime vuoden eduskuntavaaleissa perussuomalaiset olivat jo nousseet Vantaan toiseksi suurimmaksi ryhmäksi peräti 22,7 %:n kannatuksella. Taakse jäivät niin sosiaalidemokraatit kuin vihreätkin.

Myös gallupit lupaavat perussuomalaisille suurjytkyä kuntavaaleissa valtaa käyttäneiden puolueiden kannatuksen romahtaessa. Yleisradion kyselyssä perussuomalaisten valtakunnallinen kannatus edelleen nousi 17,2 %:iin. Jo viime kuntavaaleissa Vantaan Kristillisdemokraatit pärjäsivät peräti 4,4 % valtakunnan tasoa paremmin. Tämä korjauskerroin huomioon ottaen perussuomalaiset olisivat Vantaan suurin puolue 21,6 %:n kannatuksella. Eduskuntavaalikannatuksen säilyessä perussuomalaiset olisivat Vantaan ylivoimaisesti suurin puolue.

Perussuomalaisten kannatuskehitys Vantaalla ei ole yllätys. Kaupungissa tulee olla todellinen vaihtoehto väärälle politiikalle, mikä on johtanut Vantaan jättivelkoihin ja palvelujen leikkauskierteeseen. Tilannetta pahentaa hallituspuolueiden hyväksymä kehysbudjetti 2012-2015. Sen mukaan kuntien peruspalvelujen rahoitusta leikataan muun muassa kriisimaiden ja pankkien tukien johdosta peräti 3400 miljoonaa euroa. Palkkauksiin kohdistettuna tämä merkitsee 100  000 henkilötyövuoden vähentämistä, mikä merkitsisi tuhansien opettajien, hoitajien ja muiden kuntatyöntekijöiden joutumista kilometritehtaalle. On ilmeinen vaara, että tämä johtaisi myös Vantaalla palvelujen alasajoon ja irtisanomisiin.

Viime kuntavaaleissa vain joka toinen äänioikeutettu (54%) kävi äänestämässä. Näissä vaaleissa jokainen kansalainen löytää oman ehdokkaan, kunhan kaikki puolueet ja ehdokkaat lyövät korttinsa ja vaihtoehtonsa pöytään; miten kansalaisten hyvinvointi, hoiva- ja muut peruspalvelut, työllisyys ja talous turvataan Vantaalla. Perussuomalaisilla on hyvä ja uskottava hyvinvointiohjelma millä Sinun ja läheistesi palvelut turvataan!

Pietari Jääskeläinen

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmän pj
Kansanedustaja

Tule tapaamaan Pietaria ja keskustelemaan sinua askarruttavista asioista. Ajan asiaa eteenpäin! Klikkaa tästä ja katso kalenteri >

  

Eduskuntapuheita
ja muita kirjoituksia

Toimeentuloleikkaukset ja köyhyyden kasvu

Säästötoimet johtavat koulutustason laskuun

Suomen kokonaisvastuut velkamaiden ja pankkien tukipaketeista

Homekoulujen ja muiden rakennusten korjaus

Kreikan lainojen anteeksianto

Hallituksen talouspolitiikasta

Eläkeläisten köyhtyminen - eläkeindeksin leikkaus

Hallituksen energiapolitiikka on hiilenmustaa

Tule mukaan suurjytkyyn!

Perussuomalaiset kisaavat ykkössijasta Vantaalla

Verot maksukyvyn mukaan - EI tasaverolle

Suomi maksaa rikkaiden EU-maksuja

Kannanotto valtion budjettiin

Perustuslakia muutettava, tapaus Vanhanen

Suomi lapioi rahaa velkamaille

Harmaa talous poistettava

Riittävä peruspäiväraha

Perusturvaa vahvistettava

Sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen

Hyvinvointivaltion hautajaisissa

Hoitotakuu päivähoitoon, terveydenhoitoon, vanhustenhoitoon

Vantaan päättäjät vastuuttomia - velkamäärä hirvittävä

Kouluolot saatava turvallisiksi Vantaalla

Mihin valtion tulot katoavat?

Pietarin eduskuntatyö 2009-2015

» Pietari YLE Areenassa

» Puheenvuorot eduskunnassa